Lisa och jag har haft hemkunskap hemma hos oss. Jag hittade ett i mitt tycke smarrigt recept på rabarberpaj. Lisas pappa har rabarber så vi kan ta och göra rabarberpaj hela sommaren lång. Det räcker till ett par flaskor saft till och med. Jo, jag hittade ett recept på ALLT OM TRÄDGÅRD:s trädgårdsforum, i forumet Smått&Gott, verkligen passande. Det bästa trädgårdsforum enligt mig. Jag uppskattar det och jag trivs där. Här är receptet.
Rabarberpaj.
Ungsvärme: 200 grader ( i min ugn)
tror att det är bättre med 175 grader
Tid i ugnen: 40 min
6 Stora välväxta rabarberstjälkar skalas
och skärs i små bitar. Lägg dem i en form
som du innan har smörat, och rör i 0,5
dl socker och 1 msk potatismjöl.
Blanda i en skål: 2 dl socker, 2 dl havregryn
och 1, 75 dl vetemjöl.
Koka upp i en kastrull: 05, dl grädde, vanlig
vispgrädde, 50 gr smör, och 05, dl sirap.
Blanda den uppkokta smörsåsen med de
torra ingredienserna och häll smeten över
rabarberna.
Grädda i 200 graders ugn i 40 minuter eller tills
den fått en jämn fin färg. Det blir en
knäckig yta! Serveras med fördel med
vaniljglass eller vaniljvisp.
Lika god kall som varm, men jag föredrar
den varm med kall glass! Njut!
Och tack för receptet. Jag har som
vanligt
innan jag prövade detta recept
inte ätit annat än vanlig rabarber-
paj, traditionell mördespaj och rabarber.
Så för mig var det ett nytt recept.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar